به راهنمایی نیاز دارید؟

۲۵ ۹۵۶
English

راهنمای بازاریابی ویدئویی در وب (بخش چهاردهم و پایانی)

در این قسمت، چهاردهمین و آخرین بخش از سلسله مقالات «راهنمای بازاریابی ویدئویی در وب» ارائه می‌گردد.  این بخش به پیش‌بینی تحولاتی که احتمالاً در این حوزه شاهد خواهیم بود، می‌پردازد. آینده بازاریابی وید

در این قسمت، چهاردهمین و آخرین بخش از سلسله مقالات «راهنمای بازاریابی ویدئویی در وب» ارائه می‌گردد.

 

این بخش به پیش‌بینی تحولاتی که احتمالاً در این حوزه شاهد خواهیم بود، می‌پردازد.

 

آینده بازاریابی ویدئوهای آنلاین

 

در آینده بر سر «ویدئوهای آنلاین» به طور عموم و «بازاریابی ویدئو در اینترنت» به طور خاص چه خواهد آمد؟

 

به نظر می‌رسد پاسخ این سوال، تقریباً روشن و مشخص باشد.

 

کارشناسان معتقدند فناوری‌های نوین و یا فناوری‌هایی که امروزه در مرحله جنینی به سر می‌برد، راه را برای تولید، ارائه و نمایش ویدئوهای باکیفیت کاملاً هموار می‌سازد.

 

همچنین کاهش مستمر هزینه تولید و پهنای باند نیز فضا را به نحو مطلوبی برای مانور بازاریاب‌ها فراهم می‌نماید.

 

نتیجه آن که شرکت‌ها در هر اندازه و جایگاهی که باشند می‌توانند به تولید ویدئوهای باکیفیت تجاری و تبلیغاتی بپردازند. 

 

                                                


تولید محتواهای عالی

 

در آینده ویدئو چیزی بیش از یک مزیت رقابتی خواهد بود و کسب و کارها برای این که در حوزه بازاریابی محتوا، حرفی برای گفتن داشته باشند باید تولید کلیپ‌های عالی و قابل قبول را حتماً در برنامه‌های خود بگنجانند.

 

در آتیه، پا به پای ارتقاء سطح قابلیت‌های سرورها و ارتباطات اینترنتی، ویدئوها نیز از کیفیت روبه رشدی برخوردار خواهند شد.

 

از سوی دیگر همانطور که اشاره شد افزایش پهنای باند و سرعت اینترنت، مزید بر علت شده و ویدئوهایی که با وضوح 4کی (4K) و 8کی (8K) تولید می‌شود، بهترین تجربه تماشای تصاویر را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

 

در 4کی تعداد پیکسل‌ها چهار برابر فرمت فول اچ‌دی است.

 

یوتیوب تنها سرویسی است که این فرمت در آن استفاده می‌شود.

 

یوتیوب چهار سال پیش آغاز به کار آزمایشی پخش ویدئوهای 4K را اعلام کرد، ولی عدم تقاضا از سوی مصرف‌کنندگان و نیز مشکل سرعت ارتباطات اینترنتی، این پروژه را در ادامه راه با مشکل مواجه ساخت.

 

تعامل‌ورزی کاربران

 

HTML5 دروازه‌های جدیدی را به روی ویدئوهای آنلاین گشوده است.

 

قابلیت‌های HTML5 همواره رو به گسترش است؛ مثلاً این فناوری می‌تواند ویدئو را به بخشی از یک صفحه HTML تبدیل نماید.

 

یک نمونه دیگر، پخش ویدئو از سایتی است که کاربر در حال مرور و مشاهده آن است (بدون این که وی دستور پخش ویدئو را صادر کرده باشد).

 

ویدئو همچنین می‌تواند با بهره‌گیری از کتابخانه‌های جاوااسکریپت - از قبیل popcorn.js –کاربران و بازدیدکنندگان صفحه را به تعامل بیشتر سوق دهد.

 

توسعه‌دهندگان با استفاده از Popcorn قادرند ویدئوهای خود را در قالب تی‌وی استایل و به عنوان بخشی از زیرساخت‌های صفحه وب تولید و عرضه نمایند.

 

گوگل چه خواهد کرد؟

 

نمی‌توان از پیش‌بینی حال و هوای اینترنت سخن گفت ولی از گوگل به عنوان یکی از سران برجسته و پیشتاز فضای وب، حرفی به میان نیاورد.

 

مرحه بعدی توسعه گوگل کاملاً روشن است: کار بر پتنت برنامه‌های کاربردی و تلاش در جهت به‌روز نگه داشتن خزنده‌هایی که عطش آنها در دریافت و ایندکس اطلاعات فروکش نمی‌کند.

 

به احتمال زیاد در آینده نه چندان دور Googlebot - روبات جستجوگر گوگل - قادر خواهد بود اجراکننده‌های ویدئو (video players) را در iframeها و یا آنهایی که به صورت پویا از طریق جاوااسکریپت ارائه می‌شود ایندکس نماید.

 

گوگل در حال حاضر به دنبال ثبت پتنتی است که جستجوگرش را قادر می‌سازد ویدئوها را به مثابه «مجموعه‌ای از تصاویر» مورد کاوش قرار دهد.

 

با این کار گوگل می‌تواند ارتباط موجود بین ویدئوها را بیابد و تشخیص دهد (مشابه ارتباطی که در حال حاضر بین تصاویر برقرار است).

 

در این شیوه گوگل بهتر می‌تواند ویدئوهای تکراری (Duplicate Video Content) یعنی ویدئوهایی که در سایت‌های مختلف – اعم از یوتیوب و دیگر هاست‌ها - تکرار شده را شناسایی کند و الگوریتم مستحکمی برای تعیین ویدئوهای «خوب» یا «بد» فراهم آورد.

 

برایند این تحولات آن است که وبمسترها باید به خاطر داشته باشند که ویدئوها نیز – همچون متون و تصاویر – باید از محتواها و مضامینی منحصر به فرد و فوق‌العاده برخوردار باشند.

 

هر چند در حال حاضر rich snippetها تا حدود زیادی به کار افزایش ترافیک و کلیک‌خوری ویدئوهای سایت می‌آید (صرف‌نظر از کیفیت واقعی ویدئو) ولی در چند سال آینده این روش منسوخ خواهد شد.

 

                                                 

 

و اما یوتیوب...

 

یوتیوب دائماً در حال ارتقاء مجموعه ابزارهای خود است.

 

عرضه نرم‌افزار ویرایش آنلاین و نیز ارائه قابلیت لینک کردن یک حساب یوتیوب با یک دامنه خارجی، از جمله جدیدترین تحولات این حوزه به شمار می‌رود.

 

هر چند هدف از این «لینک دادن»ها چندان روشن نیست ولی احتمالاً بتوان آن را راهکاری در راستای کاهش ارزش و اهمیت هاستینگ‌های گروه ثالث، و به دنبال آن مطرح شدن یوتیوب به عنوان بهترین سرویس میزبانی به شمار آورد.

 

فلش متوقف می‌شود

 

فلش تقریباً به پایان راه خود رسیده است.

 

شرکت ادوبی، پشتیبانی از اجراکننده‌های فلش (Flash Player) بر روی ابزار موبایل را متوقف نموده است.

 

این در حالی است که رشد بی‌وقفه استفاده از اینترنت همراه، سایت‌ها را به استفاده از ویدئوهای HTML5 مجبور خواهد کرد.

 

اگر چه احتمالاً در آینده فلش همچنان به حضور در رایانه‌های دسکتاپ ادامه خواهد داد ولی «اینترنت همراه» به سمت استفاده از HTML5 و JavaScript نظر دارد.

 

خود شرکت ادوبی نیز در این عرصه کاملاً فعال است.

 

این کمپانی آمریکایی چندی پیش ابزاری برای «دوران بعد از فلش» را که Adobe Edge نام دارد، معرفی نمود.

 

با Adobe Edge می‌توان در کنار استفاده از فناوری‌های HTML5، CSS3 و جاوااسکریپت صفحات تعاملیتولید کرد.

 

Tumult Hype نیز برنامه مشابه دیگری است که برای سیستم عامل مکینتاش طراحی شده است.

 

                                  

 

ختم کلام

 

بازاریابی ویدئویی آنلاین به سرعت در حال پیمودن مسیر رشد و پیشرفت است.

 

ابزار و فناوری‌های کنونی مرتباً ارتقاء می‌یابد و فناوری‌های نوظهور نیز بر نحوه حرکت و واکنش بازیگران این عرصه کاملاً اثرگذار است.

 

مسلماً حرکت کردن پا به پای این تحولات کار آسانی نیست ولی شما می‌توانید با برخورداری از استراتژی‌ها و تاکتیک‌های از پیش تعیین شده و دقیق، مسیر خود را  مشخص نمایید تا از یک سو از مزایای فناوری‌های نسبتاً جدیدی همچون ویدئوهای HTML5 بهره‌مند شوید و از سوی دیگر سئوی سایت خود را ارتقاء بخشید.

 

بهترین روش برای یادگیری ظرافت‌های بازاریابی ویدئو در وب عبارت است از: آزمایش و تجربه، دریافت بازخورد کاربران، یادگیری ترفندهای مربوط به حوزه کاری خودتان، و نیز به‌روزرسانی دائمی شیوه‌های تولید محتواهای ویدئویی.

 

نتیجه اولین تلاش شما احتمالاً رضایت‌کننده نخواهد بود؛ همانطور که این قضیه در مورد اغلب شیوه‌های بازاریابی نیز به چشم می‌خورد.

 

در این حوزه، موفقیت‌های فوری بسیار نادر است، زیرا ما با کاری دشوار و زمان‌بر روبرو هستیم.

 

با این حال، جایی برای ناامیدی نیست.

 

عوامل مختلفی همچون کاهش هزینه‌ها، بهبود عملکرد دوربین‌ها، نرم‌افزارهای ویرایشگری که قیمت کنونی‌شان به کسری از بهای چند سال پیش آنها رسیده است، هاستینگ‌های رایگان برای مبتدی‌ها و غیره فضا را تلطیف نموده و امیدواری به موفقیت‌آمیز بودن کمپین‌های بازاریابی ویدئو در وب را بیش از پیش افزایش داده است.

 

دل به دریا بزنید و کار خود را شروع کنید.

 

منبع: ترجمه آزاد از www.distilled.net


---
راهنما- بازاریابی -ویدئویو - وب - Distilled - Guide- Online - Video- Marketing
5 اسفند 1392
__